We Meet Again!

Zondag 13 maart 2022 was het eindelijk weer zover: het Philips Harmonie Orkest mocht weer optreden zoals vanouds! Het orkest kan terugkijken op een zeer geslaagd concert, met een goed gevulde zaal vol enthousiast publiek!

De aanloop naar het optreden was wat stresserender dan anders, aangezien door een aantal positieve zelftesten de gelederen niet compleet konden zijn. Dit probleem werd uitstekend verholpen door een aantal gedurende de laatste voorbereidingen aangesloten remplaçanten, waarvoor het orkest hun dan ook zeer dankbaar is!

Het concert zelf verliep gelukkig vlekkeloos: met een repertoire dat deels behoorlijk teruggreep op de klassieke nieuwjaarsconcerten, met heel wat Johann Strauss, en anderzijds ook heel veel andere, gevarieerde lichte muziek in zich had, waarmee men goed het voorjaar in kan luiden, was het een bijzonder programma dat zeker voor herhaling vatbaar is. De sopraan Aylin Sezer, met wie de harmonie eerder mocht samenwerken op het operaconcert van vorig jaar, bracht op virtuose en veelzijdige wijze een divers drietal aria’s ten gehore. Dit alles werd weer mooi bijeengepraat door vaste spreekstalmeester Perry Muijsers. Waar het publiek misschien nog wel het meest aan kon zien dat we maar al te blij waren om weer eens in de van voor de pandemie bekende setting te mogen optreden, was de directie van Matty Cilissen, die nog bezielender dan ooit te voren was: met grootse gebaren, een humoristische interactie met het publiek en een te allen tijde blakend enthousiasme wist hij het publiek uitvoerig te vermaken met meer dan alleen de muziek van het orkest.

Wat nog dient te worden vermeld, is dat dit optreden helaas ook het laatste optreden was voor ons nog steeds zeer actieve lid Jan van Moorsel. Na meer dan vijftig dienstjaren bij de harmonie, tijdens welke laatste jaren hij ook nog lange tijd de rol van interim-voorzitter op zich heeft genomen, hangt hij zijn klarinet aan de wilgen. Op de achtergrond zal hij nog wat zaken blijven regelen, dus geheel afscheid nemen van het orkest doet hij gelukkig nog niet!

We hopen u, ons publiek, weer gauw te mogen verwelkomen bij een volgend optreden, waarvan er weer veel op de planning staan! Het eerstvolgende concert zal op de middag van aankomende 29 mei plaatsvinden in de Wim van Doorne Muziekkiosk.

Een aantal reacties die we vanuit het publiek hebben mogen ontvangen:

"Mooi afwisselend met ook heel goede solisten"

"Het was fantastisch, wat een muzikanten en wat een gein met die geweldige dirigent"

"Het resultaat was vanmiddag opnieuw verbluffend"

En afsluitend een reactie van sopraan Aylin Sezer: "Het was weer heel fijn om met jullie te mogen zingen. Ik heb veel genoten van jullie tijdens het zingen maar ook toen ik backstage aan het wachten was. Wat kunnen jullie lekker swingen zeg!!!"

Posted on mrt 20, 2022