8 oktober 2022

Filip Jordens "Hommage à Brel"

Locatie: FifthNRE
Aanvang: 20:00
Datum: 8 oktober 2022
Entree: v.a. € 0,00

Filip Jordens "Hommage à Brel"


In Hommage à Brel brengt Filip Jordens samen met het Philips Harmonie Orkest een ode aan de grootmeester van het Franse chanson: Jacques Brel. Filip imiteert Brel niet; hij is hem gewoon.


Zijn talent, zijn stem, zijn lichaam, het samenspel met zijn muzikanten, alles in Filip Jordens roept ‘le grand Jacques’ opnieuw tot leven. Er is ook de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en werkt zich in het zweet als Brel. Met dezelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt hij niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel, nu 40 jaar na zijn dood, nog steeds is.


Datum: 8 Oktober 2022

Locatie: FifthNRE Eindhoven


Meer informatie volgt.

Solisten

  • Filip Jordens
    Filip Jordens Zanger

    Filip Jordens wordt in 1975 geboren te Leuven. Al op jonge leeftijd is hij actief in het semiprofessionele theatercircuit en speelt hij in verscheidene voorstellingen van KLEIN & WAGNER (Frankie /F. Jasmine / Frances, 1988) en Wij zijn geen honden, dat treft (1989). Een andere, latere productie - Of Scheikunde, een coproductie van vzw KLEIN & WAGNER en BRONKS - en een bewerking van Zomerregen van Marguerite Duras) is winnaar van deSignaalprijs 1994.


    Bekijk CV