19 september 2021

Jubileumconcert 110 jaar Philips Harmonie ‘Opera con tutti’

Locatie: Wim van Doorne Muziekkiosk
Aanvang: 15:00
Datum: 19 september 2021
Entree: v.a. € 0,00

Jubileumconcert 110 jaar Philips Harmonie ‘Opera con tutti’

Een vrij toegankelijk operaconcert op de Wim van Doorne Muziekkiosk

Voor zondag 19 september, om 15:00 uur, staat er een heus operaconcert, genaamd Opera con Tutti, in de Wim van Doorne Muziekkiosk gepland! Grote namen uit de opera als de tenor Eric Reddet, bekend van het SBS6-programma We Want More, de sopraan Aylin Sezer en de bariton Marcel van Dieren treden op met het orkest van de Philips Harmonie. Het programma zal bestaan uit bekende aria’s en ouvertures uit beroemde opera’s als Carmen van Bizet, La Traviata van Verdi en Porgy and Bess van Gershwin. De toegang is gratis.

Voor het orkest van de Philips Harmonie is dit aankomende concert het eerste openbare concert in anderhalf jaar tijd: het is dan ook erg enthousiast om eindelijk weer een publiek optreden te mogen verzorgen! Extra speciaal is dat dit moment ook nog eens in een jubileumjaar valt: de harmonie bestaat namelijk 110 jaar. Daarom geeft het orkest onder leiding van Matty Cilissen als cadeau aan de stad Eindhoven dit gratis concert in de Wim van Doorne Muziekkiosk, samen met beroemde artiesten uit de operawereld.

De Franse Eric Reddet, die sinds enkele jaren woont en werkt in Nederland, geniet vooral grote bekendheid door zijn werk met André Rieu, met wie hij als één van de drie Platin Tenors meer dan driehonderd optredens heeft gegeven over de hele wereld. Ook was hij samen met zijn echtgenote finalist in de SBS6-show We Want More.

Aylin Sezer is vele malen gelauwerd: bij het behalen van haar master Operazang aan de Dutch National Opera Academy werd ze onderscheiden voor haar buitengewone artistieke kwaliteiten. Ze won diverse internationale prijzen, en trad op met de Nationale Opera, het Koninklijk Concertgebouworkest en Opera Zuid.

Marcel van Dieren heeft in Tilburg zowel klassiek solozang aan het conservatorium als het musicalvak aan de MusicAllFactory gestudeerd. Hij heeft vele rollen in de opera, de operette en de musical gespeeld, en opgetreden met Opera Zuid, Opera Spanga en Joop van den Ende Theaterproducties.

De Philips Harmonie en haar solisten hopen u weer op 19 september om drie uur ‘s middags te mogen verwelkomen bij de Wim van Doorne Muziekkiosk!


Opera in de Kiosk: Eric Reddet, Aylin Sezer en Marcel van Dieren met de Philips Harmonie

Locatie: Wim van Doorne Muziekkiosk

Datum: Zondag 19 september 2021 om 15:00 uur

Prijs: Toegang gratis


Solisten

 • Marcel van Dieren
  Marcel van Dieren Zanger

  Bariton Marcel van Dieren studeerde klassiek solozang aan het Conservatorium van Tilburg bij Frans Fiselier. Daarna werd hij gecoacht door James McCray en sinds 2008 door de Nederlandse mezzosopraan Gemma Visser. Eerder studeerde Marcel aan de MusicAllFactory in Tilburg om zich te bekwamen in het musicalvak en kreeg privé zangles van o.a. Edward Hoepelman. Hij heeft vele opera-, operette- en musicalrollen gespeeld en gezongen bij onder meer Opera Zuid, Opera Spanga, het Productiehuis Jeugdconcerten Concertgebouw Amsterdam en Joop van den Ende Theaterproducties

  Bekijk CV
 • Eric Reddet
  Eric Reddet Zanger

  Tenor Eric Reddet is een lyrisch tenor uit Frankrijk, maar inmiddels woonachtig en werkzaam in Nederland. Gedurende de laatste 3 jaar heeft Eric meer dan 300 concerten gegeven als solist met het Johann Strauss Orkest van André Rieu, met tournees door Europa, Zuid Amerika, de Verenigde Staten en Australië. Op het gebied van oratoriumkunst is Eric ook heel actief, met concerten door Nederland, België en Duitsland, zie ook (https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190325_00098098)

  Bekijk CV
 • Aylin Sezer
  Aylin Sezer Zangeres

  Sopraan Aylin Sezer behaalde haar master in operazang bij de Dutch National Opera Academy met een onderscheiding voor ‘exceptional artistic quality’. Verder won zij diverse prijzen en trad onder andere op met de Nationale Opera, het Koninklijk Concertgebouworkest en Opera Zuid

  Bekijk CV